Wednesday, July 4, 2007

Δημήτρης Κλεφτάκος

Να θυμάστε το όνομα. Μάλιστα το έγραψα με ελληνικούς χαρακτήρες, και όχι με λατινικούς όπως γράφεται συνήθως, για να του κάνω σεφτέ (δηλαδή αρχή) στο διαδίκτυο, μια που μέχρι και πριν από λίγα λεπτά η αναζήτηση:

http://www.google.gr/search?&q=%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

έδινε 5 άσχετα αποτελέσματα και (ιδιαιτέρως άστοχες) συμβουλές για τη βελτίωση της αναζήτησης.
Πρόκειται για έναν νέο παίκτη της μικρής κίτρινης θεάς, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ελλήνο-κάτι αστέρων που εμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Δημήτρης Κλεφτάκος γεννήθηκε και ζει στη Γερμανία, ενηλικιώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, κατατάσσεται λίγο κάτω από την πρώτη χιλιάδα παικτών στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, και έχει κερδίσει μέχρι τώρα 320 δολάρια σε έπαθλα. Αρκετές πληροφορίες (στην γερμανική) και φωτογραφίες υπάρχουν στον ιστότοπο tennisplus (σελίδα αναζήτησης του tennisplus).
Οι διασημότεροι ελληνικής καταγωγής παίκτες που αγωνίστηκαν υπό τη σημαία άλλων χωρών είναι ο Pete Sampras ο οποίος διατηρεί ακόμα το ρεκόρ των περισσοτέρων τίτλων σε πρωταθλήματα του Grand Slam (14) και ο Mark Philippoussis ο οποίος κατείχε για μερικά χρόνια το ρεκόρ του ταχύτερου σερβιρίσματος (229 χιλιόμετρα ανά ώρα).
Ο Κλεφτάκος συμμετέχει στους αγώνες παίδων (boys) που γίνονται παράλληλα με τα πρωταθλήματα του Grand Slam και μάλιστα αύριο θα παίξει στο Wimbledon, αν δεν βρέξει πάλι.

3 comments:

Anonymous said...

Από στυλ, πάντως, σκίζει.

Ulixes said...

Σήμερα σκέφτηκα να κάνω αναζήτηση με τους όρους:

ο Kleftakos της Baghdatis

και έβγαλε πάνω από 100 αποτελέσματα.

Ulixes said...

Τα συγχαρητήριά μας στην "Ελευθεροτυπία" που έγινε η πρώτη ελληνόφωνη online εφημερίδα (και δεύτερος ελληνόφωνος ιστότοπος) που ανέφερε τον Κλεφτάκο.